Μία θέση στο τραπέζι μας

Τα παραδοσιακά τοπικά προιόντα αξίζουν να έχουν μία θέση στο τραπέζι μας.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο της απομαζικοποίηοης του σύγχρονου καταναλωτή. Η ανάπτυξη της οικονομικής και κοινωνικής του θέσης, το μορφωτικό του επίπεδο και η προσωπική του ευαισθησία εξειδικεύουν διαρκώς τις προτιμήσεις του και αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά του. Απογοητευμένος ο σύγχρονος καταναλωτής από τα διατροφικά σκάνδαλα των διοξινών, των τρελών αγελάδων, των τροφίμων με φυτοφάρμακα, ανήσυχος από την κατανάλωση γενετικά τροποποιημένων τροφίμων, ψάχνει να βρει ασφαλή και αυθεντικά προϊόντα. Ψάχνει να βρει προϊόντα, όχι της μαζικής παραγωγής, όχι της βιομηχανίας τροφίμων, άλλα προϊόντα χειροποίητα, σπιτικά, αγνά, παρασκευασμένα με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο.

Η Κρήτη, το ευλογημένο αυτό νησί της Μεσογείου, με τις εξαιρετικές εδαφοκληματικές συνθήκες (ήπιο μεσογειακό κλίμα, καθαρό έδαφος και καθαρό ατμοσφαιρικό αέρα), με την πλούσια ιστορία και τον πανάρχαιο γαστρονομικό πολιτισμό έχει δημιουργήσει στο πέρασμα των αιώνων μια μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων.

Τα προϊόντα αυτά είναι προικισμένα με μοναδικά χαρακτηριστικά – όπως είναι η προέλευση, η ποιότητα, η βιολογική τους αξία, η γεύση, το άρωμα και ο τρόπος παρασκευής τους – αξίζουν να έχουν μια θέση στο καθημερινό μας τραπέζι.